Aljaška, Yukon - volanie divočiny

Najdlhší ľadovec v USA - Matanuska Glacier, ktorý je ľahko prístupný aj z cesty. foto: Ľubor KUČERA Krásna turistická trasa aljašskou divočinou v Národnom parku Wrangell - St Elias. foto: Ľubor KUČERA Keď všetko kvitne, Aljaška je najkrajším miestom na zemi.
foto: archív BUBO Odvážite sa okúpať v ľadových jazerách? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Výhľady vždy stoja za to. A najmä na krásnu prírodu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO /uploads/covery zajazdov/Aljaska_ChrisMcLennan_SilverSalmonCreekLodge101-jpg-58.jpg Zaujímavé múzeum nielen o aljašskej prírode či histórii, ktoré sa nachádza v srdci Anchorage. foto: Los na golfe? Nič nie je nemožné na The Creek course v Anchorage. Aljaška je plná zveri a treba sa mať na pozore. foto: archív BUBO Nikdy neviete, čo na Vás číha za najbližším rohom.
foto: Pavel FELLNER – BUBO Aljaška nám bude aj chutiť.
foto: archív BUBO Smerom do Sewardu prechádzame údoliami s nádhernými výhľadmi.
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Aj o takýchto stretnutiach je naša cesta Aljaškou.
foto: archív BUBO Vstup na Kenajský polostrov, smerujeme do príjemného mesta Seward. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Tyrkysový ľadovec Exit a krásna príroda okolo neho pri mestečku Seward. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ľadovec Exit je jedným z najľahšie dostupných ľadovcov vôbec a na vyhliadky vedú jednoduché turistic Socha kapitána Cooka hľadiaca do zálivu na pobreží v meste Anchorage. foto: archív BUBO Mestečko Seward leží v zálive obklopené krásnymi horami. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ochutnajte niektoré z lokálnych pív.
foto: archív BUBO Takýchto pohľadov na drsnú prírodu Aljašky sa nebudete vedieť nasýtiť. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Prvý pohľad na veľryby nás všetkých dostane. foto: archív BUBO Plavba v divokých Kenajských Fjordoch je ozajstným zážitkom. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vráskavce dlhoplutvé, kosatky, morské vydry, uškatce a mnoho iných morských zvierat obýva vody Kenaj Vráskavce dlhoplutvé sú známe svojimi výskokmi a my len budeme dúfať, že sa nám tento moment podarí Ľadovcové jazyky spúšťajúce sa z obrovského ľadovcového poľa až k oceánu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Aljaška má viacero tvárí a ani jednej sa nebudete vedieť nabažiť.
foto: archív BUBO Kenajské Fjordy sú nezabudnuteľné. Pohľady na ľadovce, zasnežené hory. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Stačí mať len oči otvorené. Losice je často vídať práve v jazierkach. foto: archív BUBO Tu sa naučíte rozoznávať medveďa grizly od baribala, čo je pre miestnych ľudí žijúcich v divočine ve Akých miestnych obyvateľov stretneme v tejto divočine?
foto: archív BUBO Vidieť medveďa grizly vo voľnej prírode je úžasné. foto: archív BUBO Pre takéto stretnutia si Aljašku zamilujeme.
foto: archív BUBO Okrem grizlyho môžete vidieť aj medveďa baribala. foto: archív BUBO Pri dobrom počasí sa nám v celej svojej nádhere ukáže zasnežený masív  Denali / Mount McKinley a na Poznáte urzona? Je to severoamerický dikobraz, ktorý trávi väčšinu času na stromoch.
foto: archív BU Príroda je skutočne nevyspytateľná a v každom kroví sa môže ukrývať zviera.
foto: Ľubor KUČERA – BUB Aljaška skutočne pripomína rozprávku. foto: archív BUBO Aj takéto parohy sa dajú nájsť v divokej prírode. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Plavba zrekonštruovaným lopatkovým parníkom je zážitok sám o sebe. Buďte pripravení na americký spôs Dozvieme sa aj ako miestni domorodci tradične spracúvali ryby. foto: Ľubor KUČERA – BUBO A takto naťahovali kože zo zvierat, ktoré ulovili. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Už ste poslali pohľadnicu domov? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Psíkov do záprahov aj mašérov stretneme na záver plavby po rieke Chena osobne.
foto: Martin KARNIŠ – V mestečku North Pole sa zastavíme v obchode, kde sú celoročne Vianoce a býva tu Santa Claus. foto: Zabudnuté obchodíky uprostred divočiny. foto: Ľubor KUČERA – BUBO BUBO ryžovanie zlata. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Osada s vtipným názvom – Chicken. Paradoxom je, že tu nikto nechová ani jednu sliepku a názov vzniko Z recesie sa stal ale dobrý predajný artikel a miesto je turistami vyhľadávané – ak majú týmto „zapa Hranica medzi USA a Kanadou, stojíte na Aljaške a o pár metrov ďalej už je Yukon. foto: Ľubor KUČERA Tadiaľto prechádza hranica, krížom cez divokú tajgu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ktorým smerom sa vybrať? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vstupujeme do Kanady a teritória Yukon. Jeho motto znie: Väčší než život.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Top of the World Highway, Do slávneho zlatokopeckého mesta DAWSON CITY sa dostaneme kompou cez rieku Yukon tam, kde sa končí s Výhľad na legendárne mestečko Dawson City a ešte legendárnejšiu rieku Yukon. foto: Ľubor KUČERA – BU Mesto bolo založené v roku 1896 ako centrum zlatokopov.
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Dawson City akoby zamrzlo v čase. foto: archív BUBO Historické drevené budovy, nespevnené chodníky- atmosféra v zlatokopeckom Dawson City. foto: Ľubor K Niektoré budovy v mestečku už majú svoju slávu za sebou. foto: Ľubor KUČERA – BUBO V tejto chalúpke býval a tvoril legendárny spisovateľ Jack London. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vysvetlíme si aj ako sa zlato ryžuje v súčasnosti. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Tu je plán parciel, ktorá si zlatokopi museli kúpiť, aby na nich mohli ryžovať. foto: Ľubor KUČERA – Hľadanie zlata pomocou panvice v potoku Hunker Creek.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Budeme mať aj my šťastie na takýto nuget?
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Moderná ťažba zlata, ktorá ale ani náhodou nie je menšou drinou ako pred 100 rokmi. Zlata je tu už o Zlaté vločky, aké môžete aj Vy vyryžovať v zlatonosnom potoku.
Martin KARNIŠ – BUBO A niektorí z nás mali šťastie a vyryžovali si zlatú šupinku. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Pereje Zastavíme sa aj na takýchto krásnych výhľadoch na rieku a prírodu Yukonu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Cesta nás zavedie aj k dreveným mostom, cez ktoré kedysi prechádzala dostavníková cesta z Whitehorse Zahráte si golf na ihrisku, ktoré sa desaťročia hrdí reklamou Aj takéto ploty majú sem tam domáci. foto: archív BUBO Parník SS Klondike, ktorý kedysi premával po rieke Yukon v meste Whitehorse. foto: Ľubor KUČERA – BU Odvezieme sa proti prúdu rieky Yukon a pozrieme sa na úzky Miles kaňon, kade lode splavujúce rieku ť
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333563
Cena od: 5 550 €
Príplatky od: 532 €
Doprava: letecká
Termín: 01.07.2024 13/12 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83372333

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Anchorage Typ ubytovania:
USA, Aljaška, Anchorage
Seward
USA, Aljaška, Seward
Whitehorse
Kanada, Yukon, Whitehorse
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »