Jazero Wörthersee, obľúbené miesto rakúskej smotánky a hrad Hochosterwitz

Destinácia: Rakúsko, Korutánsko
Kód zájazdu: 1303527
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.06.2024 3 dni First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite víkend pri prekrásnom jazere rakúskej smotánky Wörthersee, ktoré je jedným z najväčších a najteplejších alpských jazier v Európe a je známe ako jazero rakúskej, ale i svetovej smotánky. Jazero obklopuje prekrásna príroda a má čistú, priam pitnú vodu. Navštívite mestečká, ktoré sú letoviskami prominentov, čaká na vás neskutočná vyhliadka na jazero z najvyššej drevenej vyhliadkovej veže na svete, nevynecháte ani hlavné mesto Korutánska - Klagenfurt a vydáte sa k najimpozantnejšiemu stredovekému hradu v Rakúsku.

Program :
1.deň :
odchod v ranných hodinách zo Slovenska. Prvou zastávkou bude Minimundus. Snívali ste niekedy o ceste okolo sveta? Tu nájdete najznámejšie miniatúry pamiatok v malom, či už Sochu slobody, Baziliku sv. Petra alebo Tádž Mahál z Indii. 
Nachádza sa tu viac ako 150 modelov svetoznámych stavieb, vlakov a ľodí v miniatúrnej podobe. Atmosféru parku podčiarkuje aj krásny park, ktorý zdobia stromy, kríky a pestrofarebné kvety. Pri modeloch púšti uvidíte kaktusy a palmy.
Neskôr sa môžete prejsť aj po krásnom priľahlom parku až po brehy jazera  Wörthersee. 
Nevynecháte ani hlavné mesto Korutánska - Klagenfurt. Prejdete sa centrom mesta, kde sú zachované atraktívne renesančné domy a malebné uličky, v ktorých je nespočetné množstvo butikov a kaviarní.
Na námestí Alter Platz sa nachádzajú historické budovy, ktoré tvoria krásnu kulisu. Miestnou atrakciou je aj Dóm, ktorý je známy mramorovou kazateľnicou a ružovo-bielym štukovým stropom. Námestiu Neuer Platz dominuje Dračia fontána, ktorá je symbolom mesta. V podvečerných hodinách odchod na ubytovanie. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odchod z hotela na vyhliadkovú vežu Pyramidenkogel, ktorá návštevníkom ponúka dych vyrážajúci pohľad na jazero Wörthersee a okolité hory. 
Kruhový výhľad predčí všetky vaše očakávania na jazero, pretože ho odnikadiaľ z pevnej zeme v celej šírke neuvidíte. So svojimi sto metrami je najvyššia z dreva postavená vyhliadková veža na svete.
Plavbou sa presuniete do Veldenu, ktoré sa považuje za letovisko prominentov.
Kúpeľné mestečko si obľúbili rôzni prominenti, ktorí sa zvykli ubytovať v luxusnom 5* hoteli, ktorý je symbolom elegancie mesta na brehu jazera. Nachádzajú sa tu malebné pláže, luxusné vily, kasíno a vládne tu doslova prímorská atmosféra.
Neskôr sa presuniete do najexkluzívnejšieho letoviska na jazere do Pörtschachu, kde sa môžete poprechádzať po krásnej kvetinovej promenáde. 
Uvidíte vznešené a reprezentatívne budovy s vežičkami a prepychovými lódžiami. Zo strediska vyžaruje romantický stýl s nenútenou noblesnosťou. Aj známy hudobný skladateľ Johannes Brahms sa zaľúbil do tohto regiónu na prvý pohľad.
Ubytoval sa práve v Pörtschachu v roku 1877 a vyhlásil: „Tu je môjmu srdcu všetko najdrahšie“, a práve v tomto čase sa začala slávna epocha jazera Wörthersee, ako letnej dovolenkovej destinácie. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách vás čaká jeden z najnavštevovanejších hradov Rakúska. Vydáte sa k najimpozantnejšiemu stredovekému hradu v Rakúsku Hochosterwitz. Prístupová cesta k hradu vedie až 14 – timi bránami, ktoré v minulosti slúžili na zmätenie nepriateľa.
Každá brána je niečím špecifická a niektoré majú dokonca zapustené hroty, ktoré mohli byť spustené priamo na nič netušiacich  útočníkov, ktorí prechádzali pod nimi.
Na hrade nájdete zbierku obrazov, hradnú kaplnku , nádvorie so studňou, zbrojnicu,  kde uvidíte brnenie jedného hradného veliteľa, ktorý meral v 16-tich rokoch až 225 cm.  Zo samotného hradu budete odmenený neskutočným výhľadom na okolie. Po návšteve hradu v popoludňajších hodinách odchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /  osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
jednolôžková izba 60 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa 2 €  /osoba/noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz),
Sereď 9 € (garantovaný zvoz),
Trnava 9 € (garantovaný zvoz),
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
lodný lístok : 13 € / dospelý ( po skupinovej zľave), 7 €  / deti od 6 rokov – 14 rokov, do 5 rokov deti grátis
Minimundus ( svet miniatúr) 17 € / dospelá osoba ( po skupinovej zľave), 8 € / dieťa od 6-15 rokov , dieťa do 6 rokov zadarmo,
Pyramidenkogel : 14 € / dospelý, 10 € / študenti, 6,5 € / deti 6-15 rokov
hrad Hochosterwitz - 15 € / osoby nad 16 rokov, 8 € / deti od 6-15 rokov, 13 € / seniori nad 65 rokov 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »