Izrael Zem zasľúbená za 5 dní

Destinácia: Izrael
Kód zájazdu: 1254785
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Vydajte sa s nami do „Zeme zasľúbenej“. Izrael je krajina, v ktorej mnoho ľudí našlo svoj vytúžený domov, ale zároveň si každý doniesol niečo vlastné. Spájajú sa tu kultúry z celého sveta , ktoré navonok z čiernobieleho Izraelu vytvára pestrofarebný obraz spoločnosti. Navštívime Tel Aviv, ktoré je moderné mesto plné štýlových reštaurácii, barov, uličiek s obchodmi dizajnérov, galérii umenia, pamiatok architektúry, promenád, ale aj staré mesto Tel Avivu – Jaffa, ktoré bolo kedysi slávnym prístavom. Nevynecháme oázu Ein Gedi Reserve, či pevnosť Masadu. Na našej ceste za poznávaním Izraelu nevynecháme Jeruzalem. Práve tam uvidíte Múr nárekovBaziliku Svätého hrobu, zájdeme aj do Betlehemu, ale navštívime napr. aj múzeum Yad Vashem, ktoré je zasvätené obetiam holokaustu. Tieto a mnohé iné pamiatky a zážitky vás čakajú na zájazde do Izraelu za 5 dní.

Ak by ste tento zájazd radi skombinovali so zájazdom napr. do Jordánska, v ktorom nájdete napr. rieku, kde bol pokrstený Ježiš alebo či horu Nebo tak si pozrite zájazd: Jordánsko a Izrael za 8 dní.

Program
1. deň

Prílet do Tel Avivu
Privítanie na letisku
Náš zájazd Izrael zem zasľúbená za 5 dní začína exkurziou po Tel Avive-  uvidíte Rothschild Bulvár, starý prístav Jaffa, ktoré je vlastne starým mestom Tel Avivu. Nájdete tu mnoho kľukatých uličiek plných remeselníckych dielní, umeleckých galérií a stánkov predávajúcich starožitnosti a šperky na rušnom blšom trhu. Tento prístav bol dlho pod Osmanskou ríšou. Medzi dominanty Osmanskej éry patrí Hodinová veža a Kostol sv. Petra, mnohé múzeá ukazujú izraelské a medzinárodné umenie.
Nevynecháme ani slávnu Bauhaus štvrť, ktorú prezývajú aj Biela štvrť. Je to jediné mesto na svet, kde nájdete najviac dochovanuých budov v tomto architektonickou štýle. Postavili ho nemecký židia, ktorí tu emigrovali v období od 1920-1940. Táto bauhaus škola fungovala od 1919-1933 v Nemecku.
Presun do Jeruzalema
večera v hoteli
Noc v hoteli

2. deň

Raňajky v hoteli
V tento deň sa vyberieme do najväčšej Oázy v Izraeli- národný park Ein gedi. Pre Izrael nevídané, ale nájdete tu rieku, zeleň, vodopády a tiež je aj domovom napr. Kozorožca núbijského.
Potom naše kroky povedú do slávnej Masady, ktorá  sa nachádza v blízkosti mŕtveho mora, na okraji júdskej púšte a je na zozname UNESCO. Ide o starovekú pevnosť, ktorá bola postavená Herodesom Veľkým počas prvej židovskej vojny. Stala sa aj posledným miestom odporu židovských povstalcov proti Rimanom. Na mieste sa dozviete viac o jej histórii a tiež sa zveziete na lanovke, z ktorej je úžasný výhľad aj na mŕtve more.
Návrat do Jeruzalema
Večera v hoteli
Noc v hoteli

3. deň
Raňajky v hoteli.
Dnešný deň začneme na Olivovej hore, kde si užijeme panoramatický výhľad na Jeruzalem. Ráno vám ponúkne úchvatný pohľad na toto Sväté mesto. Chuť Blízkeho východu je tu silná; ozývajú sa zvuky ranných moslimských modlitieb a zlatý Skalný dóm sa trblieta v rannom slnku. Ďalšou zastávkou je Západný múr/ Múr nárekov. Postavil ho kráľ Herodes v roku 20 pred Kristom a dnes je pre Židov najposvätnejším miestom na svete.
Potom navštívime múzeum Yad Vashem-je to pamätník obetiam a hrdinom holokaustu po celom svete. Založili ho v roku 1953 a jeho hlavnou úlohou je zachovávať spomienku a príbehy ľudí, ktorí nespravodlivo zahynuli počas holokaustu. Nájdete tu jedinečné artefakty a aj stromy, ktoré sú venované ľudom, ktorí získali ocenenie Spravodliví medzi národmi. Ide o ľudí nežidovského pôvodu, ktorí nezištne pomohli židom v núdzi. Iba zo Slovenska je tam viac ako 500 ocenených.
Následne naše kroky povedú do Betlehema, kde navštívime Pastierske pole, miesto, kde pastieri videli hviezdu Narodenia Pána, a prejdeme sa betlehemskými uličkami a trhmi až ku kostolu Narodenia Pána.
Večera v hoteli.
Noc v Jeruzaleme.

4. deň
Raňajky v hoteli.
Ideme do Jeruzalema na prechádzku po starom meste. Prejdeme sa po Via Dolorosa – „Krížovej ceste“ – kde Ježiš padol pod ťarchou svojho kríža. Prostredie jeho súčasnej atmosféry dodáva autentický pocit Jeruzalema, ako Ježiš zažil mesto v jeho posledných hodinách. Via Dolorosa tiež prechádza cez orientálny „Suq“ (bazár) v starom meste. Jeho súčasťou je Cardo, ktoré bolo zrekonštruované, aby ukázalo, ako vyzerali stánky a obchody v rímskych dobách. Odtiaľ pokračujeme do kostola Božieho hrobu, kde bol Ježiš ukrižovaný a pochovaný.
Voľný čas
Večera v hoteli
Noc v hoteli

5. deň

Po raňajkách
Návšteva Ein Karem- kedysi dedinka neďaleko Jeruzalema, ktorá je rodiskom Jána Krstiteľa. Dnes je súčasťou Jeruzalema. Navštívime tu aj kostol Navštívenia- bolo to miesto Navštívenia Panny Márie u Alžbety, ktorá bola matkou Jána Krstiteľa.
cesta na letisko
Odlet domov

Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinácie
*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami  (maximálny počet osôb je 22)

Cena zahŕňa
Ubytovanie na 4 noci v 3*++ hoteloch s raňajkami
Všetky transfery počas zájazdu podľa programu (klimatizovaný autobus)
Všetky vstupy do pamiatok podľa programu

Večere v cene
Slovensky/česky hovoriaci sprievodca

Cena nezahŕňa
Letenky s odletom z Viedne od 160€/osoba
Podpalubná batožina do 20kg: 80€/ks
Cestovné poistenie 2,50€/deň/osoba
alebo cestovné poistenie Pandemic 4€/deň/osoba
osobné výdavky

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »